Főmenü

Aktuális

 

 

 

Facebook 

Sóbarlangunkat 2010. szeptemberében nyitottuk meg - családi vállalkozás keretében - a gazdagréti lakótelepen. Kisgyerekes szülőként tudjuk, hogy milyen könnyen kapnak el a gyerekek felső légúti megbetegedéseket, és sokszor milyen nehéz őket kikezelni, a betegések elhúzódnak, vagy többször megismétlődnek a tél folyamán. Mi magunk is egy betegség kapcsán találkoztunk a sóterápiával, mint gyógymóddal.
Amikor a kisfiunk közösségbe került rövid időn belül kétszer is bronchitiszt kapott, ekkor kezdtünk alternatív kezelések után nézni, ismerősök ajánlották a sóterápiát.
Felkerestünk egy sóbarlangot, és néhány kezelés után teljesen elmúlt a csúnya köhögés, kitisztultak a hörgőcskék. A Doktor néni gyógyultnak nyilvánította a gyereket, aki ismét mehetett bölcsödébe.
Azóta ha egy picit folyik a gyerekek orra, vagy reggel köhintenek egyet mi máris a sószobába visszük őket, néhány kezelés, és a sóterápiának köszönhetően nem is alakulnak ki nagyobb betegségek náluk. A parlagfű allergiám évek óta nem jött ki rajtam, amit szintén a sóbarlang látogatásnak köszönhetek.

Amikor elkezdtünk dolgozni a saját sóbarlangunk megnyitásán több kivitelezővel is felvettük a kapcsolatot, jó néhány ajánlatot bekértünk. Sokan kínálják ma a piacon a sóbarlang, sószoba kiépítést. Mi végül egy olyan szakember mellett döntöttünk, aki 15 évet dolgozott korábban tüdőszanatóriumban. Az ő általa kínált száraz só generátoros technika számít ma a legkorszerűbbnek.

 

 

Szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni a sóterápiát, kedvelté tenni a sóbarlang látogatást. Vendégeinktől nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, a gyerekek szívesen játszanak a sóhomokozóban, és a felnőttek is kikapcsolódnak.

Sószobánk ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó (20-22 C°) hőmérsékletű, megfelelő páratartalmú (45-55%) levegője az egészségre jótékony hatású, negatív töltéssel bír.

A sószobában a sóterápia ideje alatt hang és fényterápiás kezelésben is részesülnek a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeink. 45 perc pihenés a só szobában annyit ér, mint 1 nap kikapcsolódás valamelyik tengerparton.

Jószívvel ajánljuk a sóterápia használatát mindazoknak, akik a krónikus panaszaik csökkentésére, akár prevenció, akár kikapcsolódás céljából látogatnak el hozzánk. Kúraszerű alkalmazás esetén felnőtteknél 85-90%, gyermekeknél 90-95%-ban jelentős javulás tapasztalható.

 

A sóterápia alkalmazását a következők szerint ajánljuk:

  • betegség esetén 5-6 alkalmat folyamatosan, akár minden nap, de minden második nap feltétlenül.
  • megelőzésre heti 1 alkalmat rendszeresen.
A Szalina Sóbarlang szeretettel vár minden érdeklődőt!